''וואן מינט'' - לא משאתם חושבים, וטורקיה לא מתאסלמת, ההפך הוא הנכ...............

עכשיו במוטוריקה:

מחפש לקנות פונטו hgt בין השנים 2001-2003

לובי מדינה ואקטואליה אשכול מספר 3909
אין לך הודעות חדשות |

selina_s_cתאריך: 27.08.09 - שעה: 10:48:34
חבר מתאריך: 27.08.09 - שעה: 08:25:58
28 הודעות.
שליחת הודעה פרטית צפה בפרופיל משתמש הוסף לרשימת החברים
#3909, "''וואן מינט'' - לא משאתם חושבים, וטורקיה לא מתאסלמת, ההפך הוא הנכ............"


          

שלום אני יהודייה שנולדה בטורקיה ועלתה לארץ עם ההורים בגיל שנה וחצי. לפני כמה שנים ההורים שלי התגרשו ואבא שלי בסוף חזר לטורקיה, וכמה שנים אחר כך שזה בערך לפני חודש וחצי גמאני חזרתי, למרות שלא הכרתי כאן ולא זכרתי כמובן כלום. לאחרונה ובמיוחד מאז מבצע "עופרת יצוקה" , (אז עדיין הייתי בארץ), התחילו להפציץ בעיתונות שטורקיה היא נגד ישראל, שהנשים נלחמו בכדי שירשו להן להסתובב ברעלות, שאיזה סקר אומר ש64% מהם לא היו רוצים לגור בשכנות עם יהודים, שטורקיה מתאסלמת והופכת למדינה דומה לערביות.

באופן טבעי, בישראל החלו להתקומם, וראיתי אפילו מודעות על עצומות להחרמת טורקיה למיניהן. נאמר אפילו באיזשהוא מקום שאי אפשר להסתובב בלבוש "חשוף" ברחובות..

אך כשהגעתי לכאן הבנתי שכל משנאמר על טורקיה בזמן האחרון הוא גיבוב של שטויות. לגמרי. לכל אחד מן הדברים הללו שנאמרו, אני יכולה בתור יהודייה וישראלית שגרה כאן ויודעת עכשיו את האמת להעיד שההפך הוא הנכון. הינה לכם כמה דוגמאות למעוניינים.

1.האנשים הללו שצעקו נגד ישראל בהפגנות, הם אינם תושבי טורקיה, ו/או הקיצוניים שבהם, משקיים בכל מדינה ומדינה, כולל אנגליה צרפת וארה"ב,אך הסטיגמה על טורקיה בגלל היותה מדינה עם רוב מוסלמי למרות היותו חילוני מביאה חותמת שלילית לא הוגנת על מדינה ניטרלית, ותאמינו לי, גם מתוקנת בהרבה מישראל כמעט בכל משעול.

2.בעניין הנשים והרעלות. שוב, מדובר בהוצאת הדברים מהקשרם וניפוח של העיתונות הישראלית, שמנפחת ומשמיצה וכך נותנת לעולם לשמוע את משהוא חושב שהוא רוצה לשמוע. כאן בטורקיה זה ידוע שישנן שכונות "פרברים" בהן הנשים הצעירות רוצות להלחם על זכויותיהן ביום האשה וכדומה, אך בעליהן או אביהן לא מרשים להן לצאת לבד ללא כיסוי ראש ו/או רעלה, והן נלחמו כדי ללבוש את הרעלה וכך שיתאפשר להן לצאת לרחובות ללא בעליהן ולהלחם למען זכויותיהן, כי הרי בטורקיה לנשים יש זכויות שוות, אך נשות המשפחות מן המיעוט הקיצוני סובלות כמו בכל מדינה ומדינה. שוב, הסטיגמה מנפחת הכל. חשוב ביותר להזכיר שמאבקן לא צלח. לא זו בלבד שהחוק אוסר על לבישת רעלה ברחובות, בבתי הספר והאוניברסיטאות חל א-י-ס-ו-ר מוחלט על כניסה לכיתה עם רעלה, או אפילו מטפחת! ראש האישה חייב להיות ללא שום כיסוי, אחרת היא לא תוכל להיכנס. בכל מקום במדינה, חל איסור מוחלט על הפרדה בין בנים לבנות, בין אם משיקולים דתיים או משיקולים אחרים. פשוט א-ס-ו-ר.

3. הסקר אמר- 64 אחוזים מן הנשאלים הצהירו שאינם מעוניינים לגור בשכנות עם יהודים. בכדי להסביר מה הקאץ' בסקר הזה, אתן לכם דוגמא משלנו. נניח שנעשה סקר שבו נבדוק כמה אחוזים בישראל הינם דתיים חרדיים. כמובן שרובם יגידו שלא, אך כידוע, בסקר לוקחים סטטיסטיקה של כ1500 איש, וכאשר מעוניינים להראות תוצאה מסויימת , מה עושים ? המקרה הזה פשוט בוחרים את 1500 הנשאלים כמה שיותר ממקומות כמו מאה שערים, בני ברק וכו', וכך מרבית הנשאלים יצהירו על כך שהם דתיים. ממקומות אחרים ייסתייגו הסוקרים לשאול, וכך סידרו את העניין שכביכול רוב ישראל הינם חרדיים. כך נעשתה המניפולציה על טורקיה, כך שתעשו לי טובה, אל תסתכלו על הסקרים האלה בכלל.

4. האנשים בטורקיה הם כל כך מודרניים, שלא הייתי מבדילה ביניהם לאירופאים אחרים. כיום בעולם המוסלמי מציינים את חודש צום הרמאדן, ואני אומרת לכם, כל היום וכל הלילה המסעדות ובתי הקפה מפוצצים לא פחות מבכל יום אחר, באנשים שהצום לא מעניין אותם למרות היותם מוסלמים. כמובן שכמו בכל מקום, יש נשים החל ממכוסות ראש ועד לחשופות מאוד, שוב, כמו בכל מדינה אחרת. כשמגיעים לתורכיה ורואים אישה אחת או שתיים עם כיסוי ראש, כלל לא מתייחסים לשאר הנשים שהולכות רגיל או חשוף, וישר אורמים שטורקיה מתאסלמת. אך בישראל זה רגיל שיש חשופות ויש גם דתיות מכוסות ראש. שוב, סטיגמות. האנשים כאן כל כך סבלנים וסובלניים ונחמדים ובעלי "ראש פתוח", (בכל המובנים), שאם לא היתי יודעת מראש בחיים לא הייתי חושבת שהם מוסלמים. אה, ועוד משהו, התורכים לא כל כך מחבבים את הערבים בלשון המעטה, ואם הייתם מבינים תורכית הייתי מביאה לכם פה כמה בדיחות מקומיות על ערבים. כמובן שלי אישית אין דעה שלילת על ערבים, רק שתבינו, שאנשים כאן לא אוהבים שמחשבים אותם לערבים.

5. ראש הממשלה, טאיפ ארדוגאן, ל=א מייצג את הרוב בשום פנים ואופן. בואו ואני אני יספר לכם איך המתיימר הזה הגיע לשלטון.
עד לשנים האחרונות שלטו בטורקיה המפלגה הליברלית, או בקיצור D.P, והמפלגה של ארדוגאן, A.K.P,לא הייתה קיימת בכלל עד 2002, ולאחר הקמתה החלה בתור עוד איזו מפלגה מן השורה. עקב כמה מריבות שטוטיות בDP, התפצלו הליברלים ל3 מפלגות נפרדות. כך היו תוצאות הבחירות האחרונות בטורקיה: במחוז של איזמיר, AKP של ארדוגאן קיבלו בעיטה בת*ת, אפילו לא מנדט אחד. באיסטנבול הצביעו לו פחות מ20 אחוז. כל השאר גם כן לא ממש הצביעו לו. אחרים העדיפו לשים פתק לבן מאשר להצביע לו. אך לצערינו הרב, כוחה של הDP המפוצלת נחלש עקב ההתפצלות. בטורקיה אחוז החסימה גבוה, 10 אחוז. שלושת המפלגות הליברליות כמעט ועברו את אחוז החסימה, כל אחת קיבלה 9 או בסביבות 8, וכל הקולות האלה כאילו הלכו לפח. כמובן שיש את הקולות הצפים והפתקים הלבנים, וכל שאר הקולות של מפלגות אחרות שגם כן לא עברו שגם הלכו לפח. לכן, ארדוגאן היה עם ממש קצת קולות "טהורים", אך בגלל הכישלון של כל השאר, הוא קיבל את כל הקולות הפסולים, שהביאו לו את הניצחון. כאן ממש לא סובלים אותו, והליברלים עכשיו בתהליך התאחדות מחדש ומתכוננים לבחירות הבאות. כולם כבר מתים להדיח אותו, מלבד חלק מהמיעוטים. הוא רגיל לנאום על הדעות של עצמו, ולא של המדינה. כולם פה אומרים שהוא עושה לנו פדיחות שחבל על הזמן, כמו תקרית ה"וואן מינט" הידועה לשמצה. כך אמר אחד הפוליטיקאים שלא סובלים אותו, בתרגום מתורכית : "כשארדוגאן נואם, צריך לשים את הסמל עם הטלויזיה של 18 פלוס".

משאני אומרת פה, שהעם הוא בכלל לא ערבי ולא מוסלמי. לי כמובן אין עדיין דעה מגובשת על השלטון, מפני היותי חדשה כאן. משאני מביאה לכם כאן הן הוכחות בולטות לעין ודעת הקהל והעם בטורקיה.

אם הצלחתי ולו אפילו במקצת לשפוך אור על כל השמועות הללו, סימן שהיה שווה לכתוב את המאמר הזה.


http://www.siz.co.il/>

  

כתיבת תגובה להודעה כתיבת תגובה עם ציטוט אל ראש ההודעה התרע על הודעה זו
לובי מדינה ואקטואליה נושא #3909
תגובה מהירה
שמך
טקסט
  
הכתיבה מותרת לחברים בלבד - לחץ להרשמה !


הוסף למועדפים - קבע כאתר הבית

כל הזכויות שמורות ל- זבנג.נט © Zbeng@Zbeng.Net
ההשתתפות באתר מותנית בהסכמה להסכם השימוש.
השעה כעת: 13:16:27 - תאריך: 14.09.25



ספר טלפונים | ספר אנשים | אינדקס שירים