זמן סליחות
הודעה זו נכתבה על-ידי WINK בתאריך: 12.10.06 - שעה: 23:48:29
גם השנה החלטנו לנצל את יום הכיפורים בכדי להרהר בכמה מחטאיה של תעשיית המשחקים, המוסיפה לעצבן אותנו מדי פעם ברעיונות גרועים וניסיונות עלובים לשדוד את כספינו.

יום הכיפורים מסמל ביהדות תקופה בה עלינו לסלוח לכל אלו שהעליבו ועצבנו אותנו, ולצפות שגם הם יסלחו על השטויות שלנו. גם את הגיימר הממוצע מעליבים ומכעיסים המון דברים במהלך השנה, רובם עניינים הרי גורל כדוגמת הפסד בטורניר Pro Evolution Soccer, או תקרית במהלכה תקליטור המשחק האהוב נשרט עד ללא היכר...

ובכל זאת, במהלך השנה מתרחשים גם כמה אירועים חשובים קצת יותר, מהסוג שגורם לציבור שחקני המחשב והווידאו בארץ ובעולם לצאת מכליו. גם השנה בחרנו להרהר באותם חטאים, כדי שנוכל לפתוח דף חלק ונקי, ולהתחיל את השנה עם שיר חדש בלב (ועכבר מגניב ביד). אז הנה הוא לפניכם, גולשים יקרים - מצעד החוטאים של עולם הגיימינג לשנת 2006.

מיקרו תשלומים
רק היום! סוס גזעי בשני דולרים! חרב קסומה בחמישים סנט! ברוכים הבאים לבסטה הוירטואלית של שוק ה'מיקרו תשלומים' במשחקי המחשב והווידאו. קניתם משחק חדש במיטב כספכם? מצוין, עכשיו תתחילו לשלם באמת כאשר כל תוספת קטנטנה תעלה לכם בתשלום נוסף. רק בסופו של החודש תראו שהשריון הפנטסטי שקניתם רוקן לכם את חשבון הבנק באופן מציאותי בהחלט.

מיקרוסופט הייתה מהראשונות להבין את הפוטנציאל העצום אשר טמון במיקרו תשלומים, והיא כוללת אותו כחלק מחזון ה-Xbox Live, לפיו כל קונסולה מחוברת לרשת וכל גיימר ישמח לשלם על עוד ועוד רסיסי תוכן אותם הוא מוסיף למשחק הבסיסי שקנה.

השנה התחילו העניינים להתחמם באמת כאשר חברת Bethesda, האחראית לאחד ממשחקי התפקידים הטובים ביותר של השנה – Oblivion, דרשה תשלום של 2.5 דולרים עבור מיגון מיוחד לסוס הקרב שלכם (תוספת קוסמטית לחלוטין, אגב).

אם זה לא מספיק, רק לאחרונה התבשרנו שהכותר החדש בסדרת המרוצים האגדית Gran Turismo, המפותח עבור קונסולת הפלייסטיישן 3, לא יכלול מכוניות או מסלולי מרוץ, ואותם נדרש לקנות בנפרד. מחירם של 20 מסלולים וחמישים מכוניות יעמוד על כ-390 שקלים, סכום שיכול להוות התחלה לא רעה למכונית אמיתית. מה הפלא, אם כך, שכתבנו דניס קרא ובצדק למרד צרכנים, כדי שמשחקינו האהובים לא יהפכו לכלי ריק מתוכן.

חבילות הרחבה זעירות
אי-שם באמצע שנות התשעים עלו כמה מחברות המשחקים על רעיון מבריק: במקום לשווק משחקים חדשים לגמרי שפיתוחם עולה כסף רב, אפשר להוציא חבילות הרחבה לכותרים הקיימים, הכוללות תוכן חדש ושלבים נוספים. כך נהנים הגיימרים מעוד כמה שעות של הנאה, ואילו חברות המשחקים לא נאלצות להתמודד עם אתגרים טכנולוגיים יקרים. אלא שכצפוי, חבילות ההרחבה ההלו לא תמיד מצדיקות את קיומן, במיוחד אם התוספות שהן מביאות למשחק המקורי כה שוליות עד שמכירתן משולה לגניבה באור היום.

מלכת חבילות ההרחבה הזעירות היא ללא ספק Electronic Arts, שמותג The Sims המשגשג שלה מרוקן מידי שנה את כיסי המכורים בעזרת עשרות חבילות הרחבה מיותרות לחלוטין. המצב התדרדר לתהומות חדשים של שפלות עם סדרה של חבילות תוכן אשר אינן כוללות דבר פרט לכמה עשרות חפצים, כדוגמת טפטים מרתקים לקירות, ושטיחי רצפה מעוררי השתאות.

לאחת החבילות הללו שהגיע לידינו, החלטנו להעניק במסגרת הביקורת הרשמית את התיאור המחמיא 'מאורה חשוכה לאפסים ואחדים שהחיים התאכזרו אליהם'. גם עומר קציר, מנהלת קהילת The Sims בגיימר, הצטרף למאבק וקרא למעריצי הסדרה להחרים את החבילות הללו. כנראה שהגודל באמת קובע, במיוחד כשהוא מיקרוסקופי.
פאנטום אמיתי
תעשיית משחקי המחשב והוידאו היא כיום עסק רווחי להפליא, ולא פלא שכולם רוצים להצטרף לחגיגה – אבל זה לא תמיד כל-כך פשוט. אנשי ממון רבים מנסים להיכנס לתחום, אך זורקים את כספם לשווא על פרויקטים חסרי סיכוי, ולא תמצאו דוגמא יותר טובה לכך מפרויקט ה'פאנטום' הביזארי.

השם פאנטום צף סחלל האינטרנט לראשונה לפני כארבע שנים, כאשר הוצג על ידי חבורת יזמים נלהבת כקונסולה משוכללת שתתחרה ראש בראש מול ענקי השוק. לאחר מספר חודשים הרגיש מנכ'ל החברה, טימוט'י רוברטס, שהפרויקט השאפתני שלו לא מתקדם לשום מקום, והחליט לנפח את שווי מניות החברה בהבטחות ריקות ושקרים.

במהלך שנות קיומה הצליחה חברת Phantom Entertainment להעלים למעלה מ-63 מיליוני דולרים. רק תחשבו כמה משחקים מוצלחים ניתן היה לפתח בכל-כך הרבה כסף... כעת מנסה אותה חברה ממש לשרוד באמצעות דיבורים על מערכת המיועדת להפצת משחקים באינטרנט. גם הפעם אין שום סיבה לחשוב שמדובר במשהו מעבר להבטחות ריקות.

משחקים לא מבושלים
מדוע פעם אחר פעם מוציאות חברות המשחקים לשוק כותרים חצי-אפויים, שברור כשמש כי העבודה עליהם עוד מרובה? הסיבות שונות ומגוונות: פעם זו הבהלה לתקופת החגים, פעם מדובר במשחק המבוסס על סרט קולנוע חדש שחייב לצאת לחנויות כדי לרכב על גל ההצלחה, ולפעמים – נו, לפעמים סתם נגמר הכסף לפני שהמשחק מוכן באמת. בכל מקרה, מה שאנחנו מקבלים בסוף הוא כותר מלא בתקלות מתסכלות. החברות מנסות לעיתים לפייס אותנו בתיקונים מאוחרים, אך לעיתים אלו רק הורסים את המשחק עוד יותר.

רק לעיתים נדירות מודות אותן חברות בפה מלא על כך ששגו בשיווק המשחק הרבה לפני שהיה מוכן. תארו לעצמכם את פליאתנו לאור הצהרתו של ניק פאיור, מנהל המכירות והשיווק של חברת אטארי, שבפרץ כנות נדיר הודה לאחרונה כי משחק הפעולה Driv3r כלל לא היה מוכן כשהגיע לחנויות. כנראה שהלקח נלמד היטב אצל אנשי אטארי, כיוון שמשחק התפקידים המבוקש שלהם 2Neverwinter Nights נדחה שוב ושוב לאורך חודשים – עד שהמפתחים יהיו מרוצים.

PSP - ככה לא מפרסמים
מסע הפרסום השערורייתי של סוני לקונסולת המשחקים הניידת 'PSP' גרם לה השנה בעיקר נזק תדמיתי. תחילה הופיעו על קירות הפרברים העניים של ערים גדולות בארה'ב שלל כתובות גרפיטי בהן נראים צעירים משחקים בקונסולה. מדובר היה במסע פרסום לא חוקי – וגם לא ברור כל-כך לאיזה קהל יעד כיוונה סוני את הפרסומות הללו. לאחר איום בתביעה של אגודה אזרחית לפיקוח על פרסום חוצות, הוסרו הכתובות מהקירות, ואומני הרחוב צהלו ושמחו.

שערוריית הגרפיטי מצטמקת לעומת מסע הפרסום אותו ערכה סוני לדגם הלבן של קונסולת ה-PSP, שהושק השנה באירופה. במסגרת אותו קמפיין, הוצגה בשלטי החוצות תמונתה של אישה לבנה האוחזת בגרונה של אישה כהת עור תוך מבט מאיים, כאילו שאברהם לינקולן לא נולד מעולם. הזעקה הציבורית הגדולה וההאשמות בגזענות לא אחרו להגיע, ואפילו נציגי סוני בבריטניה מיהר להכריז שהקמפיין השערורייתי לא יגיע לארצם לעולם.

לאחר שהמחאה התפשטה גם למדינות בהם שלטי הפרסום כלל לא הוצבו כמו ארצות הברית ואוסטרליה, מיהרה סוני להתנצל באופן רשמי, וסיימה את הקמפיין גזעני לכאורה במהירות. כמובן שאין לתלות במסעות הפרסום האומללים הללו את כל הרעות והחולות של סוני, אך הם בהחלט יכולים להעיד על ההתנהלות הגמלונית של תאגיד הענק הזה בתקופה החולפת. לא נותר לנו אלא לקוות שמסע הפרסום של סוני לקונסולת הפלייסטיישן 3 החדשה יהיה מוצלח קצת יותר.
נחמד היה לקרוא תודה אחי
הודעה זו נכתבה על-ידי Tzvika בתאריך: 13.10.06 - שעה: 01:02:26
בכיף...,אם אני אמצא עוד דברים מעניינים אני אשמח להביא...
הודעה זו נכתבה על-ידי WINK בתאריך: 13.10.06 - שעה: 05:18:34